Taalcursus Cursus Papiaments Medisch

Cursus Conversatie Papiaments

Al 15 jaar maakt Prikichi het leren van Papiaments een makkie!

Medisch

Cursus medisch Papiaments

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zetten zich voortdurend in om het leven en de gezondheid van andere mensen te verbeteren. Het feit dat u Papiaments in uw praktijk wilt opnemen, is lofwaardig! Dit is een geweldige optie voor totale beginners, omdat we een minicursus geven over basis Papiaments voordat we in medische Papiaments basis duiken.

De cursus is bedoeld voor professionals die Papiaments willen leren en al bekend zijn met medische terminologie (artsen, geneeskundecursisten, verpleegkundigen, maatschappelijk hulpverleners en andere professionals uit de gezondheidszorg). Als u een zorgverlener bent of er een wilt worden, begrijp u waarschijnlijk dat uw taalvaardigheid bij het beheersen van medisch Papiaments zal relevant zijn, vooral als u van plan bent om op de eilanden te werken. U bepaalt welk Papiaments u wil leren, de etymologische PapiamentO van Aruba of de fonologische PapiamentU van Curaçao en Bonaire.

Wat hebt u nodig om de lessen te kunnen volgen?

  • Een mobiele telefoon met een Whatsapp account (plaatsen zodat u “handsfree” uw les kan volgen)
  • Een PC, laptop of een tablet met een webcam en een stabiel internet verbinding
  • Een gratis Skype account aan te maken op www.skype.com/download (videobeeld verbinding)
  • Een notitieblok en een pen om aantekeningen te maken
  • Een printer in de buurt van uw werkplek zou praktisch zijn

U leert basis Papiaments zoals getallen en eenvoudige vervoeging. Later ga u verder met complexere onderwerpen zoals lichaamsdelen, pijnbeoordeling, veelvoorkomende medische problemen, afspraken, noodgevallen en veel voorkomende reacties van patiënten en hoe u een gebruiksaanwijzing kunt geven.

U leert nieuwe vocabulaire, anatomische woordenschat, medische terminologie, arts-patiëntrelatie, cultuur en praktijk van specifieke woordenschat voor een betere dialoog met patiënten. Communicatietechnieken in de Papiaments taal zult u oefenen om te kunnen praten over ziektes, symptomen, behandelingen, etc.

Oefen blokken die praten o.a. over afspraken, behandeling, ziekenhuisopname, operaties en noodgevallen. De blokken hebben een dialoog gedeelte en een verscheidenheid aan interactieve oefeningen waarmee u uw kennis kunt oefenen en vergroten. Elke blok heeft een hoofdstuk over woordenschat met de woorden en onmisbare uitdrukkingen waarmee u op een spontane en duidelijke manier kunt communiceren.

Tweetalig zijn in het door uw gekozen vakgebied zult u versterken met een superkracht – dat wil zeggen, in een noodsituatie cruciale realtime Papiaments informatie verzamelen zonder afhankelijk te zijn van de aanwezigheid van een vertaler. Waar ook ter wereld u bent; thuis, op vakantie of op de camping, zolang u een internetverbinding hebt, kunt u onze cursus volgen!


PRIVECURSUS

AANTAL DEELNEMERS: 1 tot max 3 cursisten

NIVEAU: twee in één cursus A1 + A2

CURSUSDUUR: 28 uur: 14 lessen elk ± 2 uur

LESSEN: in overleg

THUISSTUDIE: dagelijks 15 woorden leren

START CURSUS: neem contact op

UW BIJDRAGE: neem contact op


A1 Kan vertrouwde dagelijkse uitdrukkingen en basiszinnen gericht op de bevrediging van concrete behoeften begrijpen en gebruiken. Kan zichzelf aan anderen voorstellen en kan vragen stellen en beantwoorden over persoonlijke gegevens zoals waar hij/zij woont, mensen die hij/zij kent en dingen die hij/zij bezit. Kan op een simpele wijze reageren, aangenomen dat de andere persoon langzaam en duidelijk praat en bereid is om te helpen.

A2 Kan zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld persoonsgegevens, familie, winkelen, plaatselijke geografie, werk). Kan communiceren in simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van de eigen achtergrond, de onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven.

Opzet

Inhoud en structuur van een online cusrus papiaments

De opzet van onze uniek cursus. We bieden u, begeleid onlinecursussen Conversatie Papiaments. U kunt de lessen volgen vanaf uw werkplek of vanuit huis en zelfs als u op de eilanden of op vakantie bent. U leert een praktisch jargon om een gesprek te kunnen voeren met familie, vrienden en collega’s.

lees verder
We garanderen dat u Papiaments zal spreken binnen de afgesproken periode, mits u zich houdt aan de gestelde voorwaarden: 15 woorden per dag leren, alle lessen bijwonen, persoonlijke inzet en interesse. Kleine groepen zorgt voor een intieme sfeer en voldoende mogelijkheid zodat u actief deel kan nemen en we focus op uw uitspraak! De lessen worden met veel enthousiasme gegeven en op een informele manier. We bieden u een interactief lesmethode vanuit eigen opzet.

Op een andere manier dan gangbaar is in de meeste onderwijsmethodes, bieden we u in 5 stappen een modern, eenvoudig en uniek cursus met relevante studiematerialen.

Stap 1 Gering uitleg van de grammatica. Vanaf de eerste les beginnen we met het lezen van kleine zinnetjes.

Stap 2 Vervolgens de opbouw van Papiaments zinnen. Lezen, begrijpen, ontleden en in een gelijkwaardige Nederlandse zin vertalen.

Stap 3 Daarna de techniek van praten.

Stap 4 Rollenspellen. U krijgt direct de mogelijkheid om te converseren.

Stap 5 Als laatste, conversatie over dagelijkse thema’s.

Gedurende de cursus wordt er ook culturele en culinaire informatie over de eilanden meegegeven. Lesmaterialen worden via e-mail naar u gestuurd vóór en gedurende uw lessen. Ook krijgt u toegang tot een online overhoor programma + Lidmaatschap van onze Privé Papiaments chatgroep.

Informatie aanvangstijden & bijdragen